Her skrives om at sejle træbåd, spille harmonika - om klassiske både, skærgårdsidyl, sejlerliv, sejl-sejling - altså at sejle motorfrit, musikudøvelse, tanker om tiden, livet og alt andet relevant. Helt aktuelt er emnet: Kurs mod fjerne klipper - Turen op langs Vestnorge med Lofoten som mål - men dette mål er nu droppet. Med de indtrufne vejr- og helbredsmæssige kvaler har jeg endda droppet at nå Vestlandet og nyder nu Sørlandet.

Sejltur til Norge 2023 - og gamle indlæg

Turen til Norge gik afsted d. 22. maj - men længere end Sørlandet bliver det altså ikke. Vejrforhold spiller enormt meget ind, når man sejler på naturens præmisser - motorfrit og ovenikøbet single hand - og det har altså vist sine bagsider, så de store planer har måtte droppes. Vil du iøvrigt vide mere om mig og båden, så gå til min hjemmeside her: https://sekblom54.wixsite.com/stig-ekblom

torsdag den 13. juli 2023

Djupvåg igen

Efter 3 nætter ved Arnekil vendte vi næsen tilbage mod Arendal, hvortil Linnea skulle ankomme den 11. - men først tilbragte vi en nat ved Gjersgadsholmen i dejligt vejr.

Men næste dag - d. 10. sejlede vi i øsende regnvejr til Arendals rædsomme gæstehavn.
Der var vild kamp om pladserne, som vi tydeligvis skulle have booked i et kompliceret system - men til sidst lykkedes det os at få en plads (efter-først-på-pletten-når- en-båd-tog-afsted-princippet) 

Dagen efter at Linnea kom, tog Marianne afsted på den lange rejse over Oslo og hjem - og Linnea og jeg valgte så at blive en nat mere i Arendal, så hun også kunne se byen. 
Den er ganske charmerende, så snart man kommer uden for den hårdhændet moderniserede bymidte. 

Idag sejlede vi så i susende fart på læns gennem Tromø-Sundet ud på et grovbølget Skagerrak og ind igen til den indre skærgård indenfor Lyngør og landede i den herlige Dybvåg naturhavn, hvor vi kunne ligge i læ - på svaj - for den ret friske vestenvind. 

En grum tordenbyge gik lige nord om os - vi fik kun nogle få dråber på os, da vi roede ind for at gå tur til den smukke kirke og videre ind. 
Da vi var kommet forbi Dybvåg Kino (som nu kun er er mødested og feststed) drejede vi mod Rørviken og kom til er skilt, der pegede mod en kro og galleri - Størdalgården. 

Herligt sted - krostuen var indrettet i en gammel lade med grove bjælkevægge - men det sjoveste var nu en grisesti med en so og dens 14 smågrise, som vi længe stod og fornøjede os med. 

Vi kom tilbage til båden og spiste hvalbøf, som vi havde købt i Arendal - det smagte glimrende...

Forresten mødte vi ved Arendal det tidligere norske skoleskib "Sørlandet" , som var under anløb. Flot skib - bygget 1927 - men desværre af stål... 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Faste læsere