Her skrives om at sejle træbåd, spille harmonika - om klassiske både, skærgårdsidyl, sejlerliv, sejl-sejling - altså at sejle motorfrit, musikudøvelse, tanker om tiden, livet og alt andet relevant. Helt aktuelt er emnet: Kurs mod fjerne klipper - Turen op langs Vestnorge med Lofoten som mål - men dette mål er nu droppet. Med de indtrufne vejr- og helbredsmæssige kvaler har jeg endda droppet at nå Vestlandet og nyder nu Sørlandet.

Sejltur til Norge 2023 - og gamle indlæg

Turen til Norge gik afsted d. 22. maj - men længere end Sørlandet bliver det altså ikke. Vejrforhold spiller enormt meget ind, når man sejler på naturens præmisser - motorfrit og ovenikøbet single hand - og det har altså vist sine bagsider, så de store planer har måtte droppes. Vil du iøvrigt vide mere om mig og båden, så gå til min hjemmeside her: https://sekblom54.wixsite.com/stig-ekblom

onsdag den 26. juli 2023

Tirsdag d. 24. juli : Løvøya - Brevik - Paradisbukten

Vi havde skønne dage i naturhavnen ved Løvøya - med de dejligste vandreture - endda over en træbro til naboøen Sandøya.
Om lørdagen var der bygevejr - og det passede lige med at gå gennem skoven til Sandøy i tørvejr og handle i nærkøbet i regnvejr - og derefter spise på det lille enkle spisestel ved havnen, mens det øsede ned - og så gå tilbage gennem skovene til båden i tørvejr - og så få øsevejr, lige da vi kom til båden.

Søndag roede vi i skønt vejr rundt i den lokale skærgård og kom bla. til campingpladsen ved Dikkon, hvor det var tydeligt at almindelige low-class-folk havde umådelig trivsel der. 
Bilerne på parkeringspladsen var helt gennemgående i "danskerklassen" - og ikke som ellers kæmpestore Teslaer, Porscher eller Audier.
Og yndigt er der i denne skærgård. 
Vejrtruslen for mandag var heldagsregn, så vi sejlede til Brevik allerede søndag for at tage denne dag som havnedag - og det var en god beslutning. 

Brevik er en vidunderlig lille by med de skønneste træhuse omkring snævre gyder - rig under sejlskudetiden fra sidste del af 1700-tallet til starten af 1900-tallet.
Vi gik over broen til Stathelle og fandt også der det skønneste bymiljø. 
Og et stort indkøbscenter, der har lukket om søndagen... 

Spiste herlig aftensmad i Restaurant Sjøloftet lige ved båden - supergod mad... 

Mandag gik vi i de mangfoldige byger rundt i det skønne Brevik og også over broen til butikscentret i Stathelle. 

Tirsdag eftermiddag skulle jeg sige farvel til min elskede yngstedatter Linnea, der tog bussen til Oslo for at flyve hjem. 
Nu alene videre - uden hverken min Marianne eller Linnea. Mærkeligt efter en hel måned med dejligt selskab... 

Sent tirsdag eftermiddag sejlede jeg i ganske svag vind afsted fra Brevik mod en naturhavn med det fristende navn Paradisbukta - og den lever aldeles glimrende op til sit navn. 
Dog - ved ankomsten dominerede  en djævel hele stedet - på toppen af en mægtig motorbåd stod en mand og sang popsange - ikke helt tonerent - med kraftig højttalerforstærkning og synthesizer-akkompagnement. 
Der varede dog kun godt en time, før han stoppede showet - men der lå ihvertfald 20 motorbåde op til ham - og de sang med og klappede - om ikke andet var det jo en særdeles antropologisk oplevelse... 
Stedet her er så smukt, at det næsten gør ondt - og her er fuldstændig beskyttet for ethvert vejrforhold. 
Man kan ligge alongside opad klippen - og alt er lagt op til at sove godt og imødese det varslede regnvejr onsdag... 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Faste læsere