Her skrives om at sejle træbåd, spille harmonika - om klassiske både, skærgårdsidyl, sejlerliv, sejl-sejling - altså at sejle motorfrit, musikudøvelse, tanker om tiden, livet og alt andet relevant. Helt aktuelt er emnet: Kurs mod fjerne klipper - Turen op langs Vestnorge med Lofoten som mål - men dette mål er nu droppet. Med de indtrufne vejr- og helbredsmæssige kvaler har jeg endda droppet at nå Vestlandet og nyder nu Sørlandet.

Sejltur til Norge 2023 - og gamle indlæg

Turen til Norge gik afsted d. 22. maj - men længere end Sørlandet bliver det altså ikke. Vejrforhold spiller enormt meget ind, når man sejler på naturens præmisser - motorfrit og ovenikøbet single hand - og det har altså vist sine bagsider, så de store planer har måtte droppes. Vil du iøvrigt vide mere om mig og båden, så gå til min hjemmeside her: https://sekblom54.wixsite.com/stig-ekblom

onsdag den 5. juli 2023

Fra Grimstad til Smuksted - Lille Klokkøya

Endelig slap vi afsted fra den udmærkede by Grimstad - nu har vi afsøgt alle seværdigheder, spisesteder og dagligvarebutikker.
Vejret har bundet os - nu slap vi så fri og har dalret op ad Skagerrak og ind forbi Arendal - ind ad Tromøysund. Et forventet optrækkende nyt møgvejr bragte os op i et lille ø-sund-system nord for Tromøysund - og vi fandt ankerplads ved Lille Klokkøya. 

På Klokkøy (den store) bød en ged og nogle får os velkommen - alle udstyret med hyggelige klokker.

10 minutter efter at to ankre var smidt ud og teltet var rigget op, begyndte det at regne.
Og det har det så gjort lige siden kl 16 og forventes at blive ved med lige til imorgen kl 16.
Vi ligger i en yndig lille bugt med sommerhuse om - 100% beskyttet for enhver vindretning... 

Her ses naturhavnen, hvor vi ligger for svaj i regnvejret på det officielle søkort - og herunder lige ude i kanten af HarbourGuides glimrende kort, der ikke nøjes med 5-meterkurver som de officielle 




2 kommentarer:

  1. Bjarne Westerberg8. juli 2023 kl. 14.51

    Hej Stig og Marianne
    Ja, vejret har været meget lunefuldt hos jer. Nok god ide ikke at sejle længere Vestover. Vi sejler mod Flensborg mandag og vejret her er også meget blandet. Håber I får nogle gode dage i Oslo fjorden og Oslo. Vi har ofte været i Vollen med børnebørnene, fint område med flere større og mindre havne. Min søn bor i lige over Asker. Fortsat god tur.

    SvarSlet
    Svar
    1. Her er jo aldeles dejligt. Vi bliver i nærheden af Arendal - for yngstedatteren kommer dertil på tirsdag og skal sejle med et par uger.
      I må besøge træbådshavnen i bunden af Flensborg fjord - lige op til den gamle by. Der er både træskib og trælystbåde.
      Flensborg er så skøn - så god tur.

      Jeg kunne iøvrigt godt finde på at udforske Oslo fjorden - har kun drønet igennem den i en efterårsferie (sejlende)

      Slet

Faste læsere