Her skrives om at sejle træbåd, spille harmonika - om klassiske både, skærgårdsidyl, sejlerliv, sejl-sejling - altså at sejle motorfrit, musikudøvelse, tanker om tiden, livet og alt andet relevant. Helt aktuelt er emnet: Kurs mod fjerne klipper - Turen op langs Vestnorge med Lofoten som mål - men dette mål er nu droppet. Med de indtrufne vejr- og helbredsmæssige kvaler har jeg endda droppet at nå Vestlandet og nyder nu Sørlandet.

Sejltur til Norge 2023 - og gamle indlæg

Turen til Norge gik afsted d. 22. maj - men længere end Sørlandet bliver det altså ikke. Vejrforhold spiller enormt meget ind, når man sejler på naturens præmisser - motorfrit og ovenikøbet single hand - og det har altså vist sine bagsider, så de store planer har måtte droppes. Vil du iøvrigt vide mere om mig og båden, så gå til min hjemmeside her: https://sekblom54.wixsite.com/stig-ekblom

onsdag den 21. juni 2023

Dybvåg – endnu en perle

Fik sagt farvel til sælen i Steinsøykilen og gled uendeligt langsomt ind til Lyngør Hovedgade for lige at nyde stedet en sidste gang – og så nordpå ad Store Svalsund (det som det engelske linie skib ”Dictator” kom buldrende in ad og angreb de dansk/norske skibe i 1812) – og sejlede så vestpå med 0,5-1,5 knob.

Smuk tur i det let-disede vejr.

Havde egentlig tre mulige destinationer frem til Tromø 14 sm fremme, men kl 15 valgte jeg den første – kun 3 sm fra Lyngør.

Der viste sig at være et pragtfuldt sted – glimrende og fuldt beskyttet ankerplads – og roturen ind til havnen storslået med Slotsfjellet knejsende over den indre våg.


Husene på stedet er så fine og gamle – og kirken, præstegården og kirkegården en fornem opstilling.


Kirken er i øvrigt lige så gammel som de berømte norske stavkirker – fra 1100-tallet – men bygget i sten – og senere desværre ombygget til en korskirke i 1700-tallet.

Dybvåg var Lyngørs kirkehavn – for de har ingen selv – så den måtte bygges større til det med tiden stærkt voksende handelssted derude.

Gik tur videre og passerede både Dybvåg Kino (!)  og Dybvåg Skole – men ingen by.


Gik tilbage til Kirken og op ad ”Kulturstien” til udsigtspunktet 150 m over havet. Hård og stejl tur på mindst 1,5 km, selv om kortet viste 600 meter...

Flot udsigt, men CAN III kunne ikke ses deroppefra – ligger ude til venstre før de fine huse på skærene helt ude i vandet.


Træt hjemkommet til båden kl 20.30 stegte jeg resten af torsken fra Lyngørs Husholdnings Handel og serverede kartøvler og gulerødder til – med smørsovs og remoulade.. så med denne fine udsigt til i den nu nordøstlige vind - lige som vejrmeldingen sagde... 


Hvilken dag – nu igen.

Men distance sejlads – det lader vente på sig…


Her ligger jeg for svaj for natten

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Faste læsere